sunnuntai 10. elokuuta 2008

Rende-vouz

Ilma Ukrainassa on viilenemaan pain. Mutta pojille paistaa aurinko pitkasta aikaa.


He onnistuivat kuin onnistuivatkin pakenemaan Odessasta yojunalla, joka kulki nimella "express". Paikallisittain tama tarkoittaa sita, etta junamatka Odessasta Kiovaan (480km) kesti vain 11h. Tama ultranopea kyyti tuli oivaan paikkaan, ja nain pojat ovat jalleen Kiovassa.

Sukellus ja Moldova jaivat kyllakin valiin, mutta hirvean saatamisen jalkeen reissu Tsernobyliin onnistuu sittenkin. Lahtolaskenta on alkanut. Reissu on maanantaina, lahtoa edeltavana paivana. Hotelli on varattu ja maksettu aina lahtopaivaan asti, tuliaiset ovat lahes kokonaan hoidettu, ja postikortit ovat kirjoitusta vaille valmiit lahetettaviksi. Joten hyvalta nayttaa.

Kiovassa tavattiin mukava paikallinen seurue, jonka kanssa pojat viettivat varsin mukavahkon lauantai-illan. Kiovan luostarikeskittyma "Lavra" seka sotamuseo on nyt myos kayty lapi - molemmat vierailun arvoiset paikat. Jalkimmainen oli todella hieno, varsinkin jos ukraina on hallussa. Muussa tapauksessa taytyy tyytya esineiden tarkasteluun ilman varsinaista taustatietoa. Nk. luostarikyla oli sekin ihan hieno, joskin taynna paikallisia vierailijoita ja haapareja. Kyseisessa kylassa oli tarjolla myos luolakaytavien kierros, joka oli kyllakin aivan kauhea kokemus. Tayteen ahdattu puolimetria levea matala kaytava verkko, josta on unohtunut ilmastointi ja ilmanvaihtojarjestelma kokonaan. Hapen vahaista maaraa vahensi entisestaan jokaisen vierailijan kadessa palanut kynttila, joka toimi samalla sisaanpaasylippuna. Klaustrofobikon unelma.

Tsernobylin lisaksi Kiovassa on tarkoitus tutustua viela Kiovan vanhaan kaupunkiin, jonka jalkeen Finski kuljettaa nama vasyneet seikkailijat takaisin Suomeen. Ukraina alkaa olee aika nahty!

"Yeah C'mon! Business!"